Category: Columns
Year: 2013

Hits: 914

Tweede Kerstdag 2013. Wéér een jaar dat razend rap richting einde racet. Zijn we klaar voor 2014? De website ‘Gebonden in Leer’ in elk geval wel, dankzij lise, met een compleet nieuwe look. Boven de site prijkt nu een heuse selfie, uiteraard – zoals het woord al zegt – van mijzelf. Nu was selfie toevallig ook het woord van het jaar in Nederland en Groot-Brittannië. Zelf moet ik nog wennen aan dat woord. En mijn keuze voor woord van het jaar zou het zeker niet zijn. Een belangrijk woord voor mij persoonlijk was misschien wel tegenstrijdigheid. Met de klemtoon op ‘strijd’. En nee, het gaat niet om ruzie of vechten. Hooguit een – mij wel heel eigen – innerlijk gevecht. Een tweestrijd in m’n eentje. En ja, dit gaat over BDSM.

 

Sehnsucht ist unheilbar.” Dat zong Juliane Werding ooit. Nee, verlangen lijkt niet te genezen. Onvervuld verlangen doet wél behoorlijk veel pijn. En ik verlang heftig, met een ongekend vurige passie. Zonder bevrediging te vinden voor dat verlangen. Laat ik mij voor het gemak even sub noemen. Een Domme vinden of een Meesteres is beslist niet eenvoudig voor een wat hunkerende, oudere man. Dat het soms toch kan? Zie hier het bewijs… Die horde heb ik genomen met Haar (waarvoor oprechte dank). En toch… is van BDSM geen sprake meer. Door die innerlijke strijd waar ik het over had. Want wat is het geval?

 

Ik verlang en weet precies waarnaar ik verlang. Of moet ik zeggen: ik weet WAT IK WIL…? BDSM is spelen met macht en vanuit de sub gezien spelen / leven met een zekere… onzekerheid. Wat zal de Dom(me) ditmaal behagen? Als sub wil ik ook echt niets liever dan Haar behagen. Maar ik weet dus ook WAT IK WIL. Mijn ding, mijn kick, mijn genot en geilheid. Dat zijn mijn drijfveren. Niks opoffering, niks overgave. Hier is mijn verlanglijstje, lieve Meesteres. Of de Domme even wil zorgen dat… En of Zij liefst dan doet alsof Domme het zélf allemaal bedacht heeft; en spontaan doet alsof ik Haar daar mee plezier. Ja-ja…

 

Hoe was het ook al weer? BDSM is pas écht BDSM als het ‘safe, sane and consensual’ is…? Veilig, bij gezond verstand en met wederzijds goedvinden. Veilig? Safety, daar valt over te praten en te lezen. Bij gezond verstand? Ik heb duidelijk zo mijn twijfels… En met wederzijds goedvinden? Jawel, als het maar om mijn verlanglijstje gaat… Ik weet het, daar is ook een Engelse term voor: topping from below. Maar als Top doet wat sub wenst, is Top dan nog Top of wordt Zij dan eerder een soort mega-sub? Zie ik het wellicht allemaal verkeerd? Moet ik niet ‘zo maar’ (*) een Meesteres vinden, maar net die ene speciale Meesteres die met evenveel passie verlangt naar exact hetzelfde als ik, maar dan toch ook weer precies het omgekeerde van datgene waar ik naar verlang? Snap je, beste lezer, dat ik een beetje twijfel aan mijn gezond verstand door dit soort overpeinzingen? Dat maakt het wel weer simpeler. Mijn nieuwe verlangen en eerste prioriteit voor 2014 is een innerlijke vrede.

Ik wens iedereen voor 2014 een jaar om vrede mee te hebben, vrede ook vooral met je selfie!

(*) Omwille van de column. Sorry Meesteres, U bent natuurlijk die ene, enige, unieke en speciale Meesteres!